A FŐVÁROSI ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYKERT BŐVÍTÉSE

FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ A VIDÁMPARK TERÜLETÉRE –
A FŐVÁROSI ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYKERT BŐVÍTÉSE

A Fővárosi Állat- és Növénykert igazgatójának felkérésére a Budapesti Corvinus Egyetem tájépítész és kertművész mesterszak (MA) első éves hallgatói koncepciótervet dolgoztak ki az Állatkert fejlesztésére. A koncepció alapját az a fejlesztési lehetőség adja, hogy a veszteséges üzemeltetés miatt bezárt Vidámpark területe az Állatkerthez kerül. Az intézmény által megfogalmazott missziót, a bemutatás, a szórakoztatás és a fajvédelem hármas célrendszerét a kifutók területének megnövelése és átszervezése, továbbá új funkciók, fejlesztési irányok megfogalmazása szolgálja. A közel 6 hektáros fejlesztési területen Mesepark, Majorság és egy Biodom terve fogalmazódott meg.

A Biodomon belül egy külön világ tárulhat a látogató elé. Az 1,65 hektáros csarnok különlegessége, hogy az íves üvegburkolat lefedés, a látványos tetőhéjazat egy légtérben engedi megmutatni a csarnokot.

Tervezők
Budapesti Corvinus Egyetem, Tájépítészeti Kar, tájépítész és kertművész mesterszak hallgatói
Baji Hajnalka, Fekete Orsolya, Gombásné Magyar Csilla, Jancsó Márton, Kerekes Bence, Kétszeri Ádám, Orosz Ádám, Reith Anita, Sipos Andrea, Zsigmond György

Vezető oktató: Dr. Jámbor Imre egyetemi tanár,
Konzulens tanárok: Balogh Péter István egyetemi docens, Gergely Antal tanársegéd, Szabó Gyöngyvér PhD hallgató

Tervezés: 2012