A GRAPHISOFT PARK

A Duna parti terület fejlesztése a világsikerre vitt építészeti szoftver, az ArchiCad megalkotójához, a Graphisofthoz kötődik. A korábbi gázgyár helyén, a kutatás-fejlesztésnek, a vele összefonódó oktatásnak, a terület történeti és természeti adottságainak szerencsés együttállásából egyedülálló irodapark született Budapesten.

A 3.2 hektáros szabadtértervezés három ütemben alakította ki a park központi részét, a fogadóteret és a műemlék épületek környezetét.
• Az intenzív központi parkrész rendezvények, tárgyalások, előadások és a rekreáció terét adja. A tó, a pengefalról lezúduló vízeséssel, lépcsőzetes partvonallal az irodapark kedvelt közösségi tere.
• A korábbi gázgyári műemléképületek megújításához kapcsolódó szabadtéren, az egyetemi tömb előterében a zöldfelületbe süllyesztve helyezkedik el Rubik Ernő felnagyított, világhírű Rubik Kockája.
• A műemlék épületek között sajátos belső világ alakul, mely a diákok, szabadtéri közösségi tevékenységének színhelye lesz. Bazaltburkolat, Corian ülőfelületű látszóbeton padok, öreg platánfák alkotják az épületekben folyó tevékenység környezetét.

Vezető tájépítész tervező: Szloszjár György (Garten Studio Kft.)
Társszerzők: Szentesné Dandé Eszter, Stéhli Zoltán
Építészet: Vikár és Lukács Építész Iroda, KJT Építész Stúdió
Megvalósulás: 2008-2014